CEZALAR

1-ÜYELİKTEN ÇIKARMA CEZASI:

TAGOK üyeliğinin sonlandırılması durumu.

2-HİZMET DURDURMA CEZASI:

Belirtilen süre içerisinde mevcut anlaşmalar dışında yeni anlaşma yapılmaması ve dış ticaret birimi tarafından verilen bazı hizmetlerin durdurulması durumu. Bu ceza mevcut anlaşmaları engellemediği gibi, ceza öncesi dönemden kalan iletişimlerin sürdürülmesi ve ceza öncesi kurulan iletişimlerden kaynaklanan firmalarla olan görüşmeleri kapsamamaktadır.

3-KARA LİSTE CEZASI:

TAGOK üyeliğinin sürekli olarak sonlandırılması durumu. Yeni üyelik ve bağlantılı üyeliklerin kabul edilmediği durumdur.

YETKİLİ BİRİMLER

1-Kara Liste Cezası “TAGOK Başkanlığı ve Yönetim Kurulu” yetkisindedir.
2-Üyelikten Çıkarma Cezası “Genel Müdürlük” yetkisindedir.
3-Hizmet Durdurma Cezaları “Pazarlama Müdürlüğü” yetkisindedir.

CEZA DURUMLARI

1-Anlaşma sağlanan firma sayısı 10’u geçtiği durumlar için geçerli olmak üzere; 1 yıl içerisinde tarafımızdan ihracat yaptığınız firmaların %20’sini kaybetmeniz durumunda ön incelemeye tabi tutulursunuz. Bu ön incelemede öncelikli olarak kaybedilen firmalar ile iletişime geçilerek vazgeçme sebepleri araştırılacaktır. Mevcut kayıplar sizlerin yaptığı iş ve işlemlerden kaynaklı ise, duruma bağlı olarak Pazarlama Müdürü insiyatifinde “1 Ay Hizmet Durdurma Cezası” alabilirsiniz. Bu durumlar; kalite, temin ve memnuniyetsizlik başlıklarından birisi olabilir. Bu konularla ile ilgili olarak yazılı savunmanız istenecektir. 15  gün içerisinde savunma göndermemeniz halinde karşı firmanın vermiş olduğu şikayet/görüş üzerinden değerlendirme yapılarak karar verilecektir. Bu problemin çözümü için sizlerle iletişime geçilerek aksaklıkların giderilmesi adına firmalarla tekrar iletişim kurulacaktır. Anlaşmaların tekrar yapılabilmesi için TAGOK olarak bu süreci koordine edeceğiz. Karşı firma ile anlaşmamızın bozulmasına sebep olan durum “Fiyat Rekabeti” ise rakip firma araştırılarak firmaya daha avantajlı tekliflerin sunulabilmesi adına sizlerle koordineli olarak görüşmeler sağlanacaktır. Bu durumda herhangi bir “Hizmet Durdurma” cezası almazsınız.

2-Bir firma ile karşılıklı olarak mutabık kalınan şartlar üzerinden yapılacak anlaşmadan sizlerin cayması durumunda pazarlama müdürü insiyatifi ile “1 Hafta Hizmet Durdurma Cezası” verilebilir. Ayrıca anlaşma aşamasında olunan firmaya mutabık kalınan şartlar üzerinden farklı bir firma ile anlaşma sağlanacaktır.

3-Anlaşma sağlanan firma sayısı 6’yı geçtiği durumlar için geçerli olmak üzere; 1 yıl içinde
tarafımızdan ihracat yaptığınız firmaların %50’sini kaybetmeniz durumunda ise üyelik
sistemimizde “3 Ay Hizmet Durdurma Cezası” alırsınız. Süre bitiminde ise tekrar
hizmetlerinizi alabilirsiniz.

4-1 yıl içinde 4 defa hizmet durdurma cezası alan bir firma “Üyelikten Çıkarıma Cezası” alır. Bu cezayı almanız halinde sizlere sağlanan müşteri portföyünü başka bir üye firma adına kullanacağımızı üzülerek belirtmek isteriz. Çünkü sistemin devamlılığını sağlayan en büyük sorumluluk alanlarınızdan biri olan müşteri memnuniyet ilkesini göz ardı etmiş  oluyorsunuz. TAGOK sistemi içerisinde bulunan firmaların öncelikli sorumluluklarından bir tanesi yapılan anlaşmaları korumak adına gerekli özveri ve ilgiyi göstermektir.

5-Danışmanlık komisyon gelirlerinin belirtilen sürenin dışında geç yatırılması durumlarında ilk 7 gün için ihtar, 7 günden sonraki her gün için ödeme yapılana kadar hizmetleriniz durdurulur. 30 günden sonraki gecikmeler için hukuki işlemlerin yanı sıra idari olarak “Hizmet Durdurma Cezası” alırsınız.

6-Danışmanlığımız ile yapılan iş ve işlemlerde danışmanlık sözleşmemize aykırılıklar görmemiz durumunda ise firmanız “Üyelikten Çıkarılma Cezası” alır. Bu aykırılıklar iyi niyetin kötüye kullanılması durumlarından kaynaklı ise üyelikten çıkarılma cezası yanı sıra “Kara Liste Cezası” alırsınız. Bu cezalar durumunda ise size sağladığımız mevcut portföyünüze alternatif bir üye şirket adına hızlıca yeni teklif ve anlaşmalar için iletişime geçilecektir. Çünkü sistem içerisinde bulunan her firma bu sistemin büyümesi ve gelişmesi için çaba göstermek adına yapılan anlaşmalarda ki sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getirmekle mükelleftir.